WasbareluierWereld

Luiermarkt Live

Luiertheek

WasbareluierWereld is hét kennisplein waar (aanstaande) ouders en geïnteresseerden terecht kunnen voor onafhankelijke informatie over wasbare luiers, het lezen van ervaringen en ondersteuning in aankoopkeuze.

Een informatiemarkt waar (aanstaande) ouders elkaar kunnen ontmoeten, kennis en ervaring kunnen uitwisselen en hun luiers kunnen (ver)kopen.

De Luiermarkt Live 2018 zal helaas niet doorgaan. Hopelijk in 2019 weer!

Bij de Luiertheek kunnen ouders op een laagdrempelige manier kennismaken met wasbare luiers.


Momenteel wordt gezocht naar funding voor het opzetten van 4 luiertheken.  Bent u een organisatie die hieraan wil bijdragen of kent u iemand, laat het dan weten!

Gemeenten

Zorgprofessionals

Kinderdagverblijven

Milieu Centraal werkt nauw met ons samen om gemeenten te informeren en stimuleren om een pilot met wasbare luiers te doen. Momenteel zijn er 7 gemeenten die al een wasbare luier-pilot hebben gedaan.

In nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat wordt momenteel een project ontwikkeld om via zorgprofessionals (kraamzorg, verloskundigen en consultatiebureau's) wasbare luiers meer bekendheid te geven. Bent u een zorgprofessional en heeft u interesse om in actie te komen, dan horen we graag van u!

In Nederland en Vlaanderen zijn er een aantal kinderdagverblijven waar wasbare luiers worden gebruikt. Heb je als kinderdagverblijf interesse om wasbare luiers te gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie.